Wat vinden klanten van de coaching?

Milder én steviger

Ik weet niet hoe je het doet, maar je weet elke keer boven tafel te krijgen waar het werkelijk om gaat. Ik heb nu ervaren hoe patronen van vroeger mij in het hier en nu sturen, dat ik die beweging kan herkennen, het kan accepteren én kan kiezen om het anders te doen. Ik ben milder én steviger geworden.

Marion
(coachtraject persoonlijke ontwikkeling/leiderschap)

 

Rust voor mij en mijn omgeving

Het onderzoek op de levenslijn naar mijn secure bases heeft echt mijn basis versterkt. Ik weet nu waar ik bij mezelf op terug kan vallen, waar ik mijn eigen kracht kan vinden. Ik kan beter mijn plek innemen en ik merk ook hoe mijn omgeving hierop reageert en ook tot rust komt.

Joke
(coachtraject persoonlijke ontwikkeling/leiderschap)

 

 

‘Door het verleden onder ogen te zien konden we ook beter vooruit kijken’

“In onze organisatie heeft een directeurswisseling plaatsgevonden. In een eenmalige coachingssessie met het MT hebben we zowel gekeken naar wat we achter ons wilden laten en ook samen gewerkt aan het beeld (letterlijk en figuurlijk) dat wij gezamenlijk hebben van onze samenwerking en de toekomst van de organisatie. Het was kort maar effectief. De grootste struikelblokken kwamen op tafel en zijn besproken. Deze hadden met name betrekking op de beleving van het werken in de oude organisatie. Door dit onder ogen te zien konden we ook beter vooruit kijken naar de toekomst. Aan het einde van de dag lag er al een duidelijke lijn naar hoe we verder konden.”

Directeur organisatie voor Kunsteducatie

 

‘…..ik kon de omslag maken…en dat heeft geleid tot een enorm gevoel van bevrijding…’

“VRIJHEID…..Ik was vastgelopen in mijn ondernemerschap, mijn creativiteit, en daarmee eigenlijk ook in mijn leven. Door intensief te kijken naar heden en verleden, om er bij stil te staan, erover te praten, dingen op te schrijven en te tekenen, heb ik inzicht gekregen in de processen die zich in en buiten mij afspeelden. Daardoor kreeg ik een beter beeld van mijn aandeel in de negatieve situatie waar ik in zat en kreeg ik de mogelijkheid mijn situatie om te buigen naar het positieve.

Anne Marieke is een fijne coach. Ze straalt rust uit en geeft je alle ruimte. Ruimte om te praten, stil te zijn, te heroverwegen. Ruimte om te huilen, te lachen en boos te zijn. Daarbij is ze heel goed in het luisteren ‘tussen de regels door’. Op de juiste momenten, zonder je het gevoel te geven gestoord te worden in je relaas, weet ze vragen te stellen die onderliggende gevoelens en/of gedachten aanboren, die je naar de kern brengen van waar het eigenlijk om gaat.

Het betekende dat ik op een gegeven moment de omslag kon maken naar het volledig kiezen voor mijzelf en die keuze heeft geleid tot een enorm gevoel van bevrijding.”

A.J., cultureel ondernemer

 

‘…de vragen brachten me op een ondersteunende manier terug naar mezelf..’

“Ik heb Anne Marieke benaderd voor een gesprek met een vraag als startende coach. Ik wil graag mijn eigen weg gaan en eigen identiteit behouden als coach, maar het is lastig om niet afgeleid te worden en het pad van een ander te gaan lopen.
De vragen die Anne Marieke stelde brachten me op een ondersteunende manier terug naar mezelf en mijn eigen focus. Wat zou mijn eigen weg kunnen zijn? Wat levert hierbij spanning op in mezelf en waarom? Wat heb ik nodig om mijn weg te kunnen gaan? Hoe zorg ik ervoor om bij mijzelf te blijven en niet de weg van een ander te gaan? Het werkt nog steeds door.
Het heeft mij geholpen om met de juiste stappen te beginnen en helder te hebben wat ik wel en/of juist niet wil in de fase van het opstarten van mijn eigen coachpraktijk. Hierdoor kan ik vanuit mijn kracht neerzetten waar ik voor sta.”

Anja Kuhn, Coach en spiegeltrainer met ondersteuning van honden

 

‘Weer kracht voor nieuwe stappen in mijn loopbaan’

“Ik kwam met een vraag over mijn loopbaan bij Anne Marieke. Ik wilde weten in welke richting ik mij zou kunnen ontwikkelen en dit vervolgens vol zelfvertrouwen kunnen. De verschillende opdrachten gaven mij goed inzicht in mijn kwaliteiten en talenten en maakten mij duidelijk waar ik blij van word en energie van krijg. Ik heb op een heel andere manier naar mezelf kunnen kijken en weet beter wat ik in mijn werk wil en hoe ik dat voor elkaar wil krijgen. Ik voel nu de kracht om nieuwe stappen te maken.”

Karlijn, pedagogisch hulpverlener

Karlijn, een jaar later:

            ‘Inmiddels heb ik een opleiding afgerond en …ik heb de baan die ik wilde!

“De gesprekken met jou destijds hebben me laten zien wat ik wilde en hebben
me als het ware een niveau hoger getild. Daardoor durfde ik ook te dóen wat
ik wilde.
De oefeningen die we hebben gedaan hebben me ook gedurende de
afgelopen tijd geholpen om mij te focussen op wat ik kan / op waar mijn
kwaliteiten liggen. Daardoor heb ik door kunnen zetten. Ik ben voor mijzelf
gegaan en heb mijn doel bereikt”.

Karlijn (docent MBO)

 

‘Ik ben nu in staat aan te pakken waar ik tegenaan liep en te groeien hierin’

“Tijdens mijn werk, liep ik tegen verschillende dingen aan. In het coachtraject heb ik erg veel ontdekt over mezelf, en ben ik me bewust geworden hoe dingen werken.

Tijdens de sessies was de sfeer erg ontspannen. Het contact met Anne Marieke vond ik erg prettig. Ik voelde me vrij om te praten en serieus genomen. Ze luisterde goed, en ze stelde vragen zo dat ik zelf leerde van mijn eigen antwoorden. Ze gebruikt technieken die je op een creatieve manier dingen laten inzien, je bewust maken van hoe dingen (onbewust) werken. Achteraf zie ik  in dat alle informatie al in me zat. Maar ikzelf was nooit tot die informatie gekomen. Eigenlijk heeft de coach het pad laten zien wat ik zelf heb bewandeld.

Door de coaching ben ik nu in staat om dat waar ik tegenaan liep aan te pakken en te groeien hierin.
Het mooie is dat het niet alleen doorwerkt op deze punten, maar doorspeelt op veel meer vlakken in het leven!”

Elske, persoonlijk begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Elske, twee jaar later:

       Mijn zelfvertrouwen helpt me enorm!

Ik heb merk nog elke dag wat de coaching me gebracht heeft. Ik heb toen zoveel meer zelfvertrouwen gekregen en dat heb ik nog steeds en helpt me enorm in mijn werk!